Porumbei, vrabiute si alte pasari? Sunt foarte simpatice, insa pot sa provoace si pagube in gospodarie. Cum scapi de ele?

Daca in curtea ta au inceput sa isi faca simtita prezenta din ce in ce mai multe pasari, trebuie sa iei atitudine.

O prima solutie este de a evita orice tip de hranire a acestora. Daca nu functioneaza, pe piata poti gasi tot felul de solutii, unele dure, altele mai putin dure.

Cum scapi de pasarile care iti fac viata grea?

1. Folosesti plasele de captura. Daca au intrat in interiorul casei sau a depozitelor, poti folosi plase de captura. Acestea prind pasarile fara a le rani si pot fi eficiente impotriva tuturor pasarilor. Ulterior, poti sa duci micile inaripate in natura.

2. Te folosesti de tepi. O solutie foarte buna este folosirea tepilor pe gard si in locurile unde stau, de regula, pasarile. Tepii pot fi pusi pe pervaz sau pe gard si se vand la metru liniar. Acestia se pot prinde cu hold suruburi sau cu adeziv si au o eficienta foarte mare.

3. Folosesti repelenti chimici. Nu este o solutie tocmai prietenoasa, insa este eficienta. Daca alegi o astfel de solutie, vrabiutele sau porumbeii vor evita zona. Exista o multime de solutii de acest fel pe care le poti gasi pe piata.

Birds, Swarm, Flock Of Birds, Sky, Alone

4. Te folosesti de o bufnita in marime naturala. Nu trebuie sa iti cumperi o bufnita naturala, insa poti sa optezi pentru o solutie de felul acesta: bufnita in marime naturala. Efectele sunt incredibile, în conditiile în care păsările vor fi indepartate natural. Asigură-te ca bufnița este cat mai realista si ca poate sa isi miste capul sau chiar sa faca zgomote.

5. Apelezi la aparate cu ultrasunete sau la tunuri pocnitoare. Este o alta solutie care se dovedeste foarte eficienta. Exista numeroase aparate cu ultrasunete care sperie pasarile, sau tunuri pocnitoare care au, de asemenea, capacitatea de a le speria. Este adevarat ca aceste tunuri pot fi deranjante si pentru oameni, motiv pentru care este bine sa le pui in zone in care nu se circula foarte mult.

Cat de daunatoare sunt pasarile?

In general, pasarile pot dauna extrem de mult culturilor agricole, contamineaza aerul si pot transmite paraziti cum ar fi capusele, acarienii sau paduchii. Tocmai de aceea, este bine sa fie tinute departe cu ajutorul uneia dintre solutiile amintite mai sus.