Cum poti alunga soarecii si preveni aparitia lor?

Soarecii sunt niste animalute simpatice, carora le place sa exploreze foarte mult. Acestia se remarca printr-o inteligenta iesita din comun, un senzor tactil dezvoltat si o organizare foarte buna. Desi sunt niste animale impresionante, cu siguranta nimeni nu si-i doreste in casa.

Imagine similară

Acolo unde exista un soricel, exista si altii in conditiile in care e place sa traiasca in grupuri, iar odata ce se inmultesc, pot sa transmita o serie de boli catre oameni sau sa distruga, realmente, o locuinta.

Daca ai descoperit un soricel in casa sau in curte, trebuie sa stii cum sa scapi de el. O solutie ar fi sa apelezi la firme de deratizare sau la otrava, insa nu este prea placut sa omori niste vietati. Tocmai de aceea, pentru a alunga soarecii trebuie sa te orientezi catre solutii cat mai naturale.

Care sunt cele mai bune solutii naturale impotriva micilor rozatoare?

  1. Uleiul de menta. Este o solutie foarte eficienta, in conditiile in care este respingator pentru majoritatea rozatoarelor. Cu ajutorul uleiului de menta nu scapi doar de soareci, ci si de alte rozatoare, cum ar fi cartitele. Una dintre cele mai bune metode pentru a raspandi uleiul de menta este sa imbibi bile de bumbac cu acesta si sa le pui in posibilele locuri de acces.
  2. Uleiul de usturoi. Este o alta solutie foarte eficienta care poate sa indeparteze soriceii.
  3. Capcanele. Exista numeroase capcane care nu ranesc rozatoarele, ci doar le prind, lasandu-ti libertatea de a le elibera mai departe.
  4. Dispozitive cu ultrasunete. Pestrepeller-control.com iti propune mai multe dispozitive cu ultrasunete impotriva rozatoarelor. Daca sunt bine contruite, acestea pot pastra curate suprafete de cateva sute de metri, fara a fi foarte scumpe.
  5. Pisicile. Evident, nu trebuie sa uiti de metoda clasica de a scapa de soareci: pisica. Acolo unde exista pisici cu siguranta nu exista soareci, in conditiile in care fie ii mananca, fie ii sperie.

Cum tii departe soarecii, dupa ce ai scapat de ei?

Pentru a te asigura ca nu mai vin, este bine sa izolezi foarte bine locurile pe unde stii ca intrau. De asemenea, este indicat sa pui frecvent bilute cu uleiuri esentiale sau dispozitive cu ultrasunete in gradina, in asa fel incat sa fie indepartati.

Un spatiu curat, care nu ofera acces la mancare nu reprezinta nicio atractie pentru soricei, asadar, pastreaza-ti mereu casa curata iar aceasta problema va sta departe de tine.