Sfaturile specialistilor pentru a te apara de cainii agresivi

Statisticile arata ca an de an, cateva mii de romani sunt muscati de caini agresivi. Desi in Bucuresti problema cainilor maidanezi pare ca s-a rezolvat, intr-un fel sau altul, in restul oraselor din provincie lucrurile nu stau chiar atat de bine. Tocmai de aceea, in momentul in care iesi pe strada este bine sa fii pregatit sa te aperi si sa stii cum sa reactionezi.

Din fericire, exista solutii impotriva cainilor, cum sunt cele de la pestpeller-control.com, insa in momentul in care ai de aface cu un caine agresiv poti sa si actionezi in asa fel incat acesta sa nu iti faca probleme.


Care sunt sfaturile specialistilor referitoare la cainii agresivi?

  1. Nu fugi. Este adevarat ca primul instinct al oricarei persoane atacate de caini este acela de a fugi. Sfatul dresorilor este sa nu faci acest lucru, deoarece nu faci altceva decat sa il provoci. De cele mai multe ori, cainii nu fac altceva deca sa latre, iar latratul poate sa insemne doar avertizar sau chiar bucurie. Daca simti ca un caine vrea sa te atace, cea mai buna atitudine este sa mergi spre el pentru a-l speria. Poti chiar sa fugi catre el, deoarece va incepe sa ii fie frica.
  2. Du-te spre caini si arata-le ca nu iti este frica. Chiar daca este vorba despre o haita, treci cu curaj pe langa ei. Incearca sa nu faci cale intoarsa daca te-ai apropiat la o distanta mai mica de 7 metri, deoarece vei da de banuit.
  3. Ai mereu ceva in mana. Este important sa ai mereu ceva in mana atunci cand ai de a face cu un caine. Poti avea solutii profesionale de la magazine specializate in indepartarea animalelor sau un simplu bat.
  4. Invata care sunt semnele date de caine. Spre exemplu, un caine suparat maraie, isi zburleste parul si isi arata coltii. Daca este pregatit de atac, acesta isi pune coada pe spate.

 

De ce musca cainii vagabonzi?

Cel mai adesea musca pentru a-si apara teritoriul. In momentul in care sunt in spatiul pe care il considera a fi propriul teritoriu si tu il incalci, ai toate sansele sa ii superi. Agresivitatea cainelui este nativa, insa poate sa difere in functie de mai multe situatii. Spre exemplu, cainii sunt mai agrsivi atunci cand sunt intr-un mediu zgomotos, atunci cand sunt in perioada de reproducere sau au pui.

In general, cainii nu vor avea nicio treaba cu tine atunci cand nu te simt amenintator, asada, cea mai buna atitudine pe care o poti avea este sa te asiguri ca treci pe langa ei cu incredere!