Cum sa scapi de pisicile care iti viziteaza curtea?

Pisicile sunt feline cat se poate de simpatice, fiind unul dintre cele mai apreciate animale de companie. Cu toate astea, pot fi extrem de deranjante atunci cand nu sunt ale tale, insa cu toate astea iti fac vizite si isi fac nevoile pe proprietatea ta.

Vestea buna este ca le poti tine departe fara a le face rau. Fie ca apelezi la un aparat cu ultrasunete care are capacitatea de a tine departe atat pisicile, cat si alte animalute precum sobolanii sau jderii, fie ca apelezi la plante al caror miros este deranjant pentru micile feline, rezultatele vor fi aceleasi: o gradina ferita de vizitele neateptate.

Care sunt, asadar, cele mai bune solutii impotriva pisicilor?

1. Aparatele ultrasonice. Sunt excelente pentru cei care doresc sa indeparteze tot felul de animale fara a le rani. Majoritatea au o suprafata de acoperire de aproximativ 100 de metri si sunt eficiente. Atentie la tipul de aparat achizitionat, in conditiile in care unele sunt mai eficiente decat altele. In ultimii ani au aparut tehnologii din ce in ce mai performante, asadar, achizitioneaza un aparat nou in detrimentul unuia vechi si poate mai ieftin.

2. Granulele organice. Pe piata se gasesc si tot felul de granule realizate din plante care indeparteaza pisicile. Acestea pot fi aruncate prin gradina si sunt extrem de eficiente, fara a dauna nici plantelor, nici animalelor. Cum pisicile au un simt olfactiv foarte dezvoltat, vor ocoli toate locurile unde exista astfel de granule.

3. Diverse plante. Daca ideea de a cumpara granule sau diverse solutii de bagat in priza nu te incanta, poti indeparta pisicile prin plantarea a fel de fel de plante. Exista o planta care se numeste cat se poate de relevant: Levantica antimate. Mirosul patrunzator le determina pe pisicute sa plece foarte departe de sursa lui. Pisicile ocolesc planta la aproximativ 1.5 metri, asadar, este bine sa pui cate o tufa de levantica pa fiecare 1.5 metri patrati. De asemenea, poti alege plante precum busuiocul cerbilor, Coleus canina sau chiar simpla muscata. Oricat ar parea de greu de crezut, muscatele reusesc sa fie extrem de eficiente impotriva animalutelor mieunatoare.

O alta solutie foarte buna este sa iti cumperi un caine in gradina. Acest lucru inseamna, insa o grija in plus dar si o doza uriasa de fericire care iti va fi livrata ori de cate ori vei veni acasa.