Care sunt cei mai periculosi daunatori ai gradinii?

Cei care au gradina se pot bucura de momente extrem de relaxante si de activitati antrenante, mai ales primavara, vara si toamna, atunci cand natura explodeaza in culori. Din pacate, o gradina nu aduce doar momente roz. Una dintre cele mai mari probleme din gradina sunt daunatorii, iar numarul lor poate sa fie destul de mare.  

Din fericire exista numeroase aparate impotriva daunatorilor, unele dintre ele foarte eficiente, insa pentru a le putea folosi cu succes, trebuie sa stim care sunt cei mai periculosi daunatori din gradina.

1. Fluturele alb. Desi este frumos si aparent nu deranjeaza, fruturele alb se hraneste cu frunzele plantelor din gradina pe care le poate distruge. Nu trebuie sa fii indus in eroare de marimea lui. Larvele fluturelui alb pot distruge chiar si copaci adulti, fara prea mari probleme.

Acesta poate sa fie combatut prin afanarea solului si prin instalarea capcanelor cu feromoni.

2. Paianjenul rosu. Este un daunator neplacut, care se poate inmulti destul de repede. Acesta rezista foarte mult timp la conditii vitrege, iar ouale sale pot sa stea in solchiar si ani intregi. Pentru a-l elimina trebuie sa pui in pamant o solutie din apa si tutun.

3. Cartita. Fiind un daunator mai mare, cartita ii sperie destul de tare pe proprietarii de gradini. Cu toate astea, nu este chiar atat de periculoasa. Singurele daune pe care le face sunt musuroaiele pe care le ridica in cautarea mancarii. Hranindu-se cu materie organica ce se afla in pamant, cartita sta doar acolo unde are cu ce sa se hraneasca. Daca nu vrei tuneluri subterane si musuroaie prin toata gradina, este bine sa gasesti o solutie impotriva cartitelor. Este pacat sa o omori, totusi. Din fericire, exista o multime de solutii prin care poti speria cartitele de la tine din gradina. Aparatele cu ultrasunete reprezinta una dintre aceste solutii.

Viata la curte poate sa insemne si stres, pe langa numeroasele avantaje. Pe langa acesti daunatori mai apar adeseori si altii. Pasarile, soriceii si chiar serpii pot face probleme, atata vreme cat nu se cunosc metode prin care pot fi indepartati. Din fericire exista solutii impotriva oricarui daunator iar momentele de relaxare din gradina pot fi foarte placute, fara teama ca va aparea un soricel sau ca plantele vor fi distruse de o omida infometata.