Cârtițele îți fac probleme? Iată cum scapi de ele!

Nu exista multe lucruri mai neplăcute pentru o persoana care sta la curte,  decât să se trezească în fiecare dimineață cu câte un mușuroi ridicat pe gazon. Deși sunt animale simpatice, cârtițele sunt o problemă reală pentru cei care doresc o grădină perfectă.  

Dacă vrei să scapi de ele nu trebuie să stai, să le urmărești și să le lovești cu un ciocan în cap, așa cum vezi în desene animate. Există o mulțime de soluții împotriva dăunătorilor, care mai de care mai intersante. Dintre acestea, cele mai eficiente sunt următoarele;

1. Aparatul cu Vibratii Sonice. Este o soluție care alungă cârtițele într-un timp foarte scurt. Pe piață există mai multe variante de astfel de aparate, dar majoritatea au eficienta slaba, așadar este bine să te orientezi foarte bine pentru a găsi produse de calitate si de mare putere ( Baterii sau priza 220 V )

Intodeauna se recomanda solutiile combinate: Un Aparat cu Vibratii de mare Putere folosit impreuna cu Granule Natural Organice Impotriva Cartitelor, puse direct in musuroi , creste eficienta alungarii considerabil !

alunga-cartitele

2. Naftalina. Banalele pastile cu naftalină pot face minuni. Dacă le introduci în galeriile de cârtiță acestea pot să alunge animăluțele prin mirosul foarte puternic. Tot prin miros pot fi îndepărtate și dacă se îmbibă o cârpă în petrol și se introduce în galerii.

3. Ulei de ricin diluat în apă și aruncat pe teren. Deși nu este eficient împotriva cârtițelor, omoară insectele din pământ. Practic, îndepărtează hrana cârtițelor de pe teren, iar acestea vor pleca în alt loc pentru a-și găsi mâncarea.

4. Diverse improvizații. Oamenii sunt extrem de inovatori, așadar, găsesc întotdeauna soluții folosind ceea ce au prin casă. Împotriva cârtițelor poți să improvizezi cu o sticlă îngropate pe jumătate în pământ, care să producă sunet atunci când bate vântul  sau prin diverse alte variante ce fac zgomot și le sperie.

5. Lavandă  și alte flori. Cârtițele au un simț olfactiv foarte puternic dezvoltat. Există numeroase flori care le îndepărtează printre care și lavanda. Aceasta are un miros foarte puternic și le împiedică pe animăluțele subterane să găsească hrană.

Deși există și soluții care pot să omoare cârtițele este recomandat, totuși, să fie doar speriate. Până la urmă nu au nicio vină că își caută de mâncare pe terenul tău și nu sunt conștiente de marea greșeală pe care o fac. Poți găsi numeroase soluții prin care să elimini cârtițele într-un mod elegant, fără a răni pe nimeni, așadar încearcă să nu apelezi la otravă de șobolani sau la alte soluții de acest fel decât în condiții extreme.